Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Let's party έχοντας κάποιες επιφυλάξεις!

Kαλησπέρα!
Έχω καιρό να σου γράψω όμως είμαι εδώ και νιώθω μια συγκρατημένη χαρά!!! Θα θελα πολύ να ουρλιάζω από ευτυχία αυτές τις μέρες όμως πρέπει να μαι προσγειωμένη, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε καλά... Κάθομαι με κομμένη την ανάσα και παρακολουθώ την επικαιρότητα..κοντεύω να τρελαθώ με αυτά που γίνονται... Ωστόσο, έχουμε τις ευχάριστες στιγμές που ευτυχώς το τελευταίο διάστημα είναι πολλές!! Όρκίστηκα!!!Ναι είμαι επίσημα πτυχιούχα! Το paper μου δημοσιεύτηκε σε ένα παγκόσμιο συνέδριο για Ιατρικά συστήματα με βάση την πληροφορική , το Aalto University με δέχτηκε σαν honor student με μια πολύ καλή υποτροφία , αλλά......η μεγάλη αγάπη της Σουηδίας νικάει και για αυτό σε λίγες μέρες πετάω για την Στοκχόλμη.

Σκέφτομαι όλα αυτά που πέρασαν και όλα αυτά που με περιμένουν και νιώθω εντελώς ερωτευμένη με τον τρόπο που έχει κυλήσει η ζωή μου μέχρι στιγμής!
Πήγα και στην Σουηδία πριν ένα μήνα και θα θελα να μοιραστώ μαζί σου αυτήν την εμπειρία.. ΤΗΝ εμπειρία.

¨Εφυγα  πρωί με την Lufthansa μέχρι το Μόναχο όπου θα έκανα μετεπιβίβαση για Στοκχόλμη. Η πτήση ήταν πάρα πολύ καλή καθώς στα μέσα μέχρι το Μόναχο μας δώσανε άψογο πρωινάκι και το πλήρωμα ήταν πολύ εξυπηρετικό, επίσης από Μόναχο ώς Στοκχόλμη πάλι η Lufthansa μεγαλούργησε δινοντάς μας άψογο δεκατιανό!!




Φτάσαμε λοιπόν στο αεροδρόμιο της Αρλάντα και εκεί άρχισαν τα σοκάκια. Για να πάς από το αεροδρόμιο στο Κέντρο υπάρχουν πάρα πολλοί τρόπο. Καθώς η Σουηδία έχει άψογο σύστημα μεταφορών. Απέξω ακριβώς υπάρχει το Arlanda Express που ωστόσο πρέπει να το πληρώσεις κανα 12αρι ευρώ. Όμως πάς και βγάζεις στο αεροδρόμιο σε κάτι μαγαζιά που λέγονται Presbyran εισητήρια 3ημερών ή 7ημερών με κανά 20-25 ευρώ και παίρνεις το λεωφορείο 583 και μετά τον προαστιακό και είσαι χωρίς να πληρώσεις τπτ παραπάνω στο κέντρο. Το εν λόγω εισητήριο το χρησιμοποιείς και σε όλες σου τις μετακινήσεις !!

Η Στοκχόλμη είναι πανέμορφη. Επισκέφτηκα  μέρη όπως το Gamla Stan, Drottningholm και ήταν όλα μαγευτικά! Στο  Drottningholm έχει ένα πανέμορφο κήπο με λιμνούλες που νιώθεις ότι είσαι σε παραμύθι. Επίσης, πέρασα από το Slussen που εκεί κοντά ήταν και τα γραφεία του Skype.


Tέλος, πέρασα από το Campus μου με το οποίο είμαι deeply in Love!!! Mοίαζει με παλιά ανάκτορα! Έχει μια πολύ συγχρονη βιβλιοθήκη και υπαλλήλους έτοιμους να σε 1000εξυπηρετήσουν. Αρχικά, βρέθηκα στο Information Center του KTH που εκεί οι υπάλληλοι μου δείξανε που πρέπει να πάω σε χάρτη!!

Εν συνεχεία, βρέθηκα στα γραφεία του THS που ειναι information center για τους φοιτητές, αλλά ωστόσο είχα πάει πολύ νωρίς γιατί άνοιγε μετά τις 11¨30


Ήταν ένα όμορφο ταξίδι και ανυπομωνώ σε λίγες μέρες να πάω να ζήσω εκεί μόνιμα!

Μέχρι τότε...

Vi ses!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου